Alegerea unui titlu pentru lucrarea de licenta

Alegerea unui titlu de licenta poate fi si este uneori esential pentru lucrarea dvs. De cele mai multe ori, el este folosit de catre terte persoane pentru a decide daca sa citeasca sau nu si restul lucrarii. In urmatoarele randuri, va oferim cateva sfaturi simple pentru a va ajuta sa scrieti un titlu bun, descriptiv si atragator pentru lucrarea de licenta, masterat sau doctorat.

Luati in considerare alte lucrari academice – primul lucru pe care il puteti face este sa explorati biblioteca de lucrari stiintifice deja existente pe internet. Inainte de a va decide asupra unui titlu, cititi recomandarile jurnalului, publicatiei sau universitatii unde urmeaza sa va publicati lucrarea.

Fiti specifici si descriptivi. Ganditi-va la cel mai important aspect al lucrarii dumneavoastra si incercati sa il sintetizati intr-un titlu. La ce va ajuta sau la ce a ajutat lucrarea dvs? Concentrati-va asupra impactului sau.

Utilizati doar abrevieri care sunt foarte cunoscute. In caz contrar, cititorii lucrarii de licenta ar putea interpreta gresit aceste abrevieri, chiar si daca sunt la curent cu domeniul din care face parte tema lucrarii.

Ce este nou sau important la studiul / lucrarea dvs? Unde este posibil, includeti asta in titlul lucrarii, pentru a evidentia rolul benefic al studiului / lucrarii dvs. Concentrati-va asupra rezultatelor si a concluziilor, dar in acelasi timp aveti grija sa nu exagerati, cu exceptia cazului in care, desigur, puteti aduce argumente solide pe parcursul lucrarii.

Evitati intrebarile din titlu, cu exceptia cazului in care un anumit concept sau ideologie este pusa la indoiala. Pe langa intrebari, este de asemenea recomandat sa evitati simbolurile, cifrele romane sau orice altceva ar putea induce in eroare cititorul.

Speram ca aceste mici sfaturi va vor ajuta sa luati nota mult dorita si sa va duca cu un pas mai aproape fata de visul si meseria pe care doriti sa o urmati. Puteti oricand sa apelati la noi pentru proiecte, esee, lucrari de licenta, masterat, doctorat etc. Mult succes!